Mindennapi egészség – egészségügyi útmutató || kacsa.net

Egészség és szépség bármilyen korban. Cikkek – egészség-szépség témakörben. Egészség-szépség bőrápolás-szépségápolás. Légy friss és energikus. Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában.

A dió  maga a természetes egészség

A dió maga a természetes egészség


A diófa rendkívül hasznos növényünk. Nemcsak maga a termés, a dióbél, de a fa többi része is – levele és kérge, a termés külső zöld héja, a diókopács, a termés kemény fás héja, a dióban a gerezdeket elválasztó belső fás rész – mint kitűnő gyógynövény ismert és sok szenvedéstől szabadíthat meg, ha tudjuk, hogy melyik betegségre mit és hogyan használjunk.

Sok vitamint (B1, B2, B6, C, E) és ásványt (foszfor, kalcium, kálium, vas, magnézium, réz, cink, foszfor, nátrium, mangán) tartalmaz, valamint hatvanszázalékos zsírtartalma van, amiből 56 százalék az esszenciális zsírtartalom. Ezt figyelembe véve a folyamatos mérsékelt fogyasztás jótékonyan hat a koleszterin csökkenésére, a közönséges zsírokat helyettesítve soványító kúrának is jól beválik. A dió gyógyhatása szerteágazó. Parazitaölő, féregölő, vértisztító, az emésztő szervek munkáját serkentő stb. Bolhaűző, sőt fejtetű ellen is használták régen.

Cukorbajra a dió kemény, tehát fás héjából készült teát fogyasszunk, naponta legalább 3-4 csészével, hat héten keresztül. A pattanások és az ekcéma a savas vér következtében jelennek meg. A diólevélből készült tea vértisztítóként is szolgálhat. A vértisztító tea készülhet diófa kéregből is. A kérget megszárítva vagy nyersen is használhatjuk.

Az idegesség és az álmatlanság sok mindennek lehet a tünete. Lehet csupán kimerültségé, vagy a túlhajszoltság következménye, de súlyosabb ok is előidézheti. Próbálkozzunk meg a levélből készült teával, de ha nem enyhül, és nem találjuk az okát, legjobb, ha elvégezzük a teljes szervezetre kiható parazitaölő kúrát https://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%BCm%C3%B6lcsdi%C3%A9ta. Ebben az esetben azonban hosszadalmasabb kúrára van szükség. Az esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírtartalma teszi lehetővé, hogy dió fogyasztásakor a szervezet inkább a számára megfelelő zsírt dolgozza fel, míg a felhalmozódott koleszterintől igyekszik megszabadulni.

A szív koszorúér-megbetegedését több ok is kiválthatja, bizonyítottan az erős dohányzás. A következmény mindenki előtt ismert. Védekezhetünk ellene dióból készített teával. A diónak abból a részéből készítjük, amelyek elválasztják a dióbelet. Az áztatott aszalt szilva is segít a székrekedésnél, de biztosabb a siker, ha reggelire ehhez adunk naponta néhány gerezd darabolt diót. Maga a dió a hasmenést is mérsékeli.

Fizikai gyengeségre magát a dióbelet kell fogyasztani naponta mérsékelt mennyiségben. A pikkelysömörre és a sömörre a diólevél főzetét használjuk, külsőleg. A jó sűrűre főzött tea bedörzsöléssel megöli a mikroszkopikus élősködőket.

Ha kutya vagy macska fekhelyére egy csomó diólevelet teszünk, elűzi a bolhákat. A legújabb kutatások kimutatták, hogy fontos szerepe van a rák megelőzésében, mert a dióban található polifenolok egyes tagjai antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak, így segítenek a rákburjánzás kialakulásának a megakadályozásában.

Rate this post