Mindennapi egészség – egészségügyi útmutató || kacsa.net

Egészség és szépség bármilyen korban. Cikkek – egészség-szépség témakörben. Egészség-szépség bőrápolás-szépségápolás. Légy friss és energikus. Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában.

Az influenza és a gyerekek

Az influenza és a gyerekek


Minden harmadik gyerek megbetegedhet egyetlen járványban. Kik kapják meg a legkönnyebben? Kikre a legveszélyesebb? Kinek javasolt az oltás? Íme a válaszok. A gyerekkori influenzát hosszú évekig nem vették komolyan hu.wikipedia.org. Ma már azonban tudjuk, hogy egy-egy járvány a gyerekek akár 30 százalékát is elérheti, és ez az egyszerűnek tűnő megbetegedés gyakran súlyos szövődményekkel párosul. Ilyen lehet a középfülgyulladás és a tüdőgyulladás is. Leginkább a 6 hónapostól 5 éves korig tartó időszakban veszélyeztetettek a csemeték, közülük kerül ki ugyanis a legtöbb kórházi ellátást igénylő eset.  Viszont az 5 év feletti gyermekek – mivel betegségük általában enyhe – átvivői, illetve forrásai lehetnek a családi járványoknak. Így az ő beoltásuk is ajánlott, különösen, ha veszélyeztetettebb korú kistestvérrel élnek együtt.

Kinek javasolt az oltás hu.wikipedia.org?

Egészséges gyereket is érdemes oltani, Különösen fontos a krónikus betegségekben (például szív-, vese-, máj-, tüdő-, idegrendszeri betegségben, cukorbetegségben) szenvedő gyerekek közvetlen védelme.

Adható az influenza elleni védőoltás más oltásokkal együtt?

Az influenza elleni oltás bármely más oltással együtt vagy azoktól külön is adható. A védettség 2-3 hét múlva alakul ki hu.wikipedia.org.

Milyen természetes reakciókra számíthatunk az oltást követően?

Az oltást követő 1-2 napon belül helyi fájdalom, pír, duzzanat, izomlázszerű panasz, enyhe láz vagy fejfájás is előfordulhat. Az ennél súlyosabb tüneteket mindenképpen jelezzük az oltóorvosnak.

Rate this post