Mindennapi egészség – egészségügyi útmutató || kacsa.net

Egészség és szépség bármilyen korban. Cikkek – egészség-szépség témakörben. Egészség-szépség bőrápolás-szépségápolás. Légy friss és energikus. Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában.

Diéták

Diéták


Terhességi cukorbetegség bármelyik kismamánál kialakulhat, de nagyobb kockázattal fordul elő a 25 évesnél idősebbek, a túlsúlyos nők és azok között, akiknek a családi kórtörténetükben szerepel a diabétesz. Az utóbbi hónapokban egyre nagyobb hisztéria övezi a D-vitamin fogyasztását itthon és külföldön egyaránt. Csodaszerről beszélhetünk vagy egy egyszerű mezei tápanyagról? Mi most annak néztünk utána, hogy szakértők milyen összefüggéseket találtak a túlsúly és D-vitamin bevitel között.

Ezt a kérdést a szakembereknek is rendszeresen felteszik, hiszen a mai napig nem egységes és folyton változik a szindróma definíciója, vagyis hogy pontosan mely kritériumok megléte kell a szindróma diagnosztizálásához. Mi most Halmy Eszterrel, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnökével beszélgettünk a témában. A hipoglikémia a vércukorszint jelentős és hirtelen csökkenését jelenti. Az állapot felismerése életet menthet, ugyanis cukorbetegeknél az alacsony vércukorszint azonnali kezelés nélkül akár kómához is vezethet, sőt a beteg életét is veszélyeztetheti. Éppen ezért az egeszseg.hu egy újszerű aloldalt, a www.nemvagyokreszseg.hu-t, és egy infografikát hozott létre a hipoglikémia ismertetésére.

Ha leterítette a lábáról az influenza, a következőkre mindenképpen figyeljen oda: pótolja az elvesztett folyadékot, többször egyen kisebb mennyiségben és válasszon olyan ételeket, amelyek segítik a szervezet immunvédekezését, illetve csökkentik a kellemetlen tüneteket. A böjt eredeti jelentése önmegtartóztatás. Ezért böjtölésnek számít, ha bizonyos ideig nem eszünk csokit, chipset vagy húst, ha kevesebbet nézzük a TV-t, ha kevesebb alkoholt iszunk. A táplálkozásra koncentráló böjt lényege, hogy kevesebbet együnk, és egy, vagy többféle élelmiszert elhagyjunk az étrendünkből vissza.

A hipoglikémia a vércukorszint jelentős és hirtelen csökkenését jelenti. Az állapot felismerése életet menthet, ugyanis cukorbetegeknél az alacsony vércukorszint azonnali kezelés nélkül akár kómához is vezethet, sőt a beteg életét is veszélyeztetheti. Éppen ezért az egeszseg.hu egy újszerű aloldalt, a www.nemvagyokreszseg.hu -t, és egy infografikát hozott létre a hipoglikémia ismertetésére.  

Egyre több fiatalt is érint a 2-es típusú cukorbetegség, amely az egészségtelen életmód – az elhízás, a kevés mozgás – következménye. A kezeletlen betegségnek számos súlyos szövődménye lehet: vakság, infarktus, végtag-amputáció. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja a megelőzés érdekében animációs kisfilmet készített az iskolásoknak. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges táplálkozással, a testsúly egészséges szinten tartásával, rendszeres mozgással és 40 éves kor felett évenkénti év szűrővizsgálattal 90 százalékban megelőzhető!

Bár az éves ajánlott cukorbevitel évente 9 kg, mégis átlagosan 28 kg-ot eszünk meg évente. Pedig a túlzott cukorfogyasztás fogszuvasodáshoz, elhízáshoz és súlyproblémákból adódóan egyéb megbetegedésekhez – például cukorbetegséghez, agyvérzéshez és infarktushoz – vezethet. Összeszedtük, hogy miben mennyi cukor van. Összeszedtük, hogy miben mennyi cukor van

Rate this post