Mindennapi egészség – egészségügyi útmutató || kacsa.net

Egészség és szépség bármilyen korban. Cikkek – egészség-szépség témakörben. Egészség-szépség bőrápolás-szépségápolás. Légy friss és energikus. Merülj el velünk az egészségmegőrzés, az egészséges életvitel az orvostudomány és sport világában.

Viselkedési stílus kalkulátor

Viselkedési stílus kalkulátor


Ha a PIROS abszolút domináns:

Kihívások közben vagy igazán elemedben, s büszke is vagy arra, amit elértél! Szeretsz konfrontálódni és versenyezni másokkal, ill. önmagaddal egyaránt. Képes vagy azonnal dönteni a kritikus helyzetekben. Akkor érzed igazán jól magad, ha 100%-osan irányítás alatt tarthatod a környezetedet és az életedet.

Ha a PIROS jellemző:

Örömmel állsz a kihívások elé, s büszke is vagy arra, amit elérsz, de azért megvagy versengés nélkül is. A konfliktusokat általában nem keresed, de ha szembe jön veled, akkor nem futamodsz meg és felveszed a kesztyűt. A döntéseket rövid gondolkodás után általában gyorsan meghozod. Szereted kontrollálni a körülötted zajló eseményeket, de nem csinálsz belőle problémát, ha ez olykor nem így van.

Ha a PIROS kevésbé jellemző:

Ritkán keresed a kihívásokat, s nem lételemed a folyamatos küzdelem. Konfliktusokba csak ritka esetekben bocsátkozol a környezeteddel, jobban szereted a nyugodt légkört. Nem vagy az a tipikus versengő alkat hu.wikipedia.org. A döntéseket csak kivételes esetekben hozod meg azonnal, többnyire hosszasabban mérlegeled a lehetőségeket. Jó érzéssel tölt el, ha irányíthatod a környezetedet és az életedet, de nem törekszel rá folyamatosan.

KAPCSOLATÉPÍTŐ

Ha a SÁRGA abszolút domináns

Maga vagy a megtestesült vidámság és optimizmus. Lendületességed és dinamizmusod magával ragadó, igazi energiabomba vagy. Pozitív kisugárzásod másokra is lehengerlő hatással van, így nem csoda, ha könnyen a társaságok központi figurájává válsz. Impulzivitásod és lelkesedésed könnyen sodorhat váratlan helyzetekbe, így a fontos pillanatokban inkább hagyj időt magadnak a következmények mérlegelésére.

Ha a SÁRGA jellemző

Élettel teli és nyitott személyiség vagy, de azért szükséged van olykor egy kis egyedüllétre is. Szívesen töltesz időt a hozzád közel álló személyekkel, velük igazán fel tudsz töltődni, megbízol bennük és társaságukban valóban önmagad lehetsz. A benned rejlő rejtett gondolatok és kreatív ötletek megismerésébe nem engedsz bárkinek betekintést, de barátaid előtt ezeket is bátran vállalod.

Ha a SÁRGA kevésbé jellemző

Kevésbé igényled, hogy állandóan emberek között legyél, szívesen töltesz időt önmagad társaságában is. Ha ismerőseiddel találkozol, nem feltétlenül akarsz mindenáron a középpontba kerülni, számodra bizonyára idő kell ahhoz, hogy megoldódjon a nyelved. Ritkán hozol váratlan és átgondolatlan döntéseket, ráadásul a szervezetlenség sem jellemző rád igazán, ami egyike erősségeidnek.

TÁMOGATÓ

Ha a ZÖLD abszolút domináns

Nincs nálad barátságosabb, szívélyesebb és segítőkészebb ember! Őszintén kedves és önzetlen vagy, mindent megteszel családodért és barátaidért, igazán lehet rád számítani bármikor. Alkalmazkodó vagy és alázatos, szeretsz csapatban dolgozni és valóban stabil pont vagy a körülötted élők életében. Türelmes vagy és figyelmes másokkal, de fontos, hogy ne felejts el önmagadra és a saját igényeidre is figyelni.

Ha a ZÖLD jellemző

Őszinte barát, figyelmes társ és jó csapatjátékos vagy. Általában türelmes és segítőkész vagy a körülötted élőkkel, számíthatnak rád a barátaid, de ha úgy adódik képes vagy az önérvényesítésre és saját szempontjaid figyelembevételére is. Érzékeny vagyok másokra, így bizonyos helyzetekben hajlamos lehetsz a konfliktusok kerülésére.

Ha a ZÖLD kevésbé jellemző

Kevésbé jellemző rád a bizonytalankodás, ami személyes és munkahelyi kapcsolataidban is előny lehet. Ritka esetben tartod magadban véleményedet, ha úgy adódik képes vagy vállalni a nézeteltérésekkel járó konfliktuskezelést és problémamegoldást is.

ELEMZŐ

Ha a KÉK abszolút domináns

Te aztán valóban a maximumra törekszel az életed minden területén! Precíz vagy és strukturált, fontos számodra az elvégzett munka minősége. A körülötted lévő dolgokat rendszerben szemléled és az életed minden területén próbálsz átgondolt lenni. Odafigyelsz a részletekre, mindig próbálod elemezni a problémákat, és az egyik legnagyobb értéked a szabálytisztelet. Barátaid szeretik tapintatosságodat és diplomáciai érzékedet.

Ha a KÉK jellemző

Fontos számodra a maximalizmus, a precizitás és szereted a kiszámíthatóságot, de szükség esetén képes vagy alkalmazkodni a váratlan helyzetekhez is. Jellemző rád a rendszerszemlélet és általában próbálsz több szempontot egyszerre is mérlegelni. Személyes kapcsolataidban igyekszel másokra odafigyelve, tapintatosan viszonyulni barátaidhoz, amit bizonyára nagyon értékelnek benned.

Ha a KÉK kevésbé jellemző

Kevésbé jellemző rád, hogy a munkádat helyezd életed középpontjába, valószínűleg sok más színtér van a mindennapjaidban, ami fontos számodra. Ritkán vagy kritikus, és kevésbé szereted túlelemezni a dolgokat, próbálsz nem elveszni a részletekben. Nem ragaszkodsz mindenáron a szabályokhoz, ha a helyzet megkívánja, inkább rugalmasan kezeled őket. Nem ragaszkodsz mindenáron a szabályokhoz, ha a helyzet megkívánja, inkább rugalmasan kezeled őket

Rate this post